ТУРАР-ЖОЙ БИНОЛАРИ ҚУРИЛИШИДА ЭНЕРГИЯТЕЖАМКОРЛИК ВА УЛАРНИНГ ФАОЛИЯТИГА ТАЪСИР КЎРСАТУВЧИ ОМИЛЛАР (KIUT Publication, 2025)
Ушбу мақолада Ўзбекистон шароитида турар-жой бинолари қурилишида энергиятежамкорлик ва уларнинг фаолиятига таъсир кўрсатувчи омиллар тўғрисида маълумотлар келтирилган. Республикамизда намунавий лойиҳалар асосида олдин қурилиб, ҳозирда фойдаланилаётган турар-жой бинолари инновацион дастурлар бўйича реконструкция қилинадиган бўлса, имкониятдан фойдаланиб, янги меъёрлар бўйича ушбу биноларнинг ташқи тўсиқ конструкцияларини энергия самарадорлиги оширилиши бугунги кунда муҳим ахамият касб этади.