ЭНЕРГИЯ ВА РЕСУРС ТЕЖАМКОР ТЕХНОЛОГИЯЛАР ЁРДАМИДА ЯНГИ ТАРКИБЛИ ГЕТЕРОКОМПОЗИТ МАТЕРИАЛЛАР ЯРАТИШ ВА МАШИНАСОЗЛИКДА ҚЎЛЛАШ (KIUT Publication, 2025)
Мақолада машинасозлик деталларинининг йирик ўлчамли мураккаб конфигурацияли технологик жиҳозларининг, хусусан пахта хом ашёсини титиш ва тозалаш учун силиндрсимон титиш барабани конструксиясини ишчи юзаларида ишқаланиш ва йейилишга бардошлилигини оширишда гелиотехнолигия усулидан олинган реактопласт асосидаги гетерокомпозит полимер материалдан фойдаланиб, пахта толасини тозалаш сифатини ошириш ва чигитларининг шикастланишини камайтиришга эришилганлиги аниқланган.