SHAHAR TASHQARISIDAGI TURISTIK REKREATSION HUDUDLARNI KOMPLEKS TASHKIL ETISH MASALALARI (KIUT Publication, 2025)
O‘zbekiston turizm sohasi, yo`nalishlari, uning hozirgi holati, zamonaviy hamda mukammallashtirish ehtiyoji maqolamizning asosiy mavzulari. Turistik-rekreatsion hududlarning tasnifi, maqsadiga ko`ra turlari va ularning standartlari avalo taqdiqoq o`tkazish, so`ng tahlil qilish uchun bilinishi kerak bo`lgan omillar hisoblanadi. Turistik-rekratsion hududlar tasnifini o`rganish, so`ng ularga bog`liq holatlar, muammo va cheklovlarni aniqlash, bartaraf qilish va rivojlantirish konsepsiyasini ishlab chiqish sohani rivojlantirish kvintessentsiyasini namoyon qilishda yordam beradi.