(untitled) (KIUT Publication, 2025)
Ушбу мақолада тарихий шаҳар тузилишига яшил архитектура принципларини дизайн-код орқали интеграция қилиш имкониятлари кўриб чиқилади. Дизайн-код архитектура кўринишини тартибга солиш воситаси сифатида тадқиқ этилади. Тарихий-маданий меросни сақлаб қолган ҳолда барқарор шаҳар муҳитини шакллантиришга доир ёндашувлар тавсифланади.