(untitled) (KIUT Publication, 2025)
Ushbu maqolada binolarning energiya samaradorligini oshirishga qaratilgan passiv quyosh energiyasi tizimlaridan biri — tromb devorlarning modulli variantini ishlab chiqish va ularni O‘zbekiston iqlim sharoitida qo‘llash imkoniyatlari yoritilgan. Tromb devorlar quyosh nurlarini yutib, issiqlik energiyasini saqlab qoladi va asta-sekin ichki xonalarga uzatadi. Tadqiqotda an’anaviy devorlar bilan solishtirma hisob-kitoblar olib borilgan, termik qarshilik, havo harorati o‘zgarishi va qurilish materiallarining tahlili orqali modulli tromb devorlarning afzalliklari aniqlangan.