(untitled) (KIUT Publication, 2025)
Beton—bugungi kunda qurilish sohasining eng muhim va ajralmas materiali hisoblanadi. Beton turli xil bino va inshootlar, shu jumladan koʼpriklar, yoʼllar, koʼp qavatli uylar, tunnellar, gidrotexnik inshootlar, zavodlar va boshqa sanoat obʼyektlarining qurilishida keng qoʼllaniladi. Betonning fizik-mexanik xususiyatlarini yaxshilashda plastfikator qoʼshimchalar muhim rol oʼynaydi. Beton uchun maxsus qoʼshimchalar reologik xossalarini yaxshilab, suv sarfini kamaytirish orqali aralashmaning zichlashuvini oshiradi, bu esa qotgan betonning fizik-mexanik xossalariga ijobiy taʼsir koʼrsatadi.