(untitled) (KIUT Publication, 2025)
Issiqlik energiyasidan oqilona va samarali foydalanish bugungi kunda korxonalarni texnik va texnologik qayta jihozlash strategiyasini tanlashda hal qiluvchi omil hisoblanadi. Issiqlik almashinish apparatlarida energiya tejamkorligini oshirish va hajmiy(gabarit) o’lchamlarini ixchamlashtirish maqsadida kanallarda issiqlik almashinish jarayonini jadallashtirish lozim. Issiqlik almashinish apparatlari quvurlarida harakatlanadigan modda(suyuqlik)ni silliq va nakatkalangan quvurlarda taqqoslash natijasida issiqlik almashinish jarayonini jadallashtirish, mahalliy va gidravlik qarshiliklarni hisobga olib energiya sarfini minimal darajaga tushirishga erishildi.