(untitled) (KIUT Publication, 2025)
Mazkur maqolada arxitektura tarixini o‘quvchilarga o‘qitish jarayonida qo‘llanilayotgan xalqaro tajribalar va yondashuvlar tahlil qilinadi. Unda zamonaviy pedagogik metodlar, turli mamlakatlarda qo‘llanilayotgan didaktik strategiyalar va arxitektura tarixini o‘rgatishda kontekstual, amaliy va interfaol yondashuvlarning o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, maqolada ushbu fan orqali o‘quvchilarda estetik did, tarixiy tafakkur va global madaniyatga hurmat ruhini shakllantirish imkoniyatlari yoritiladi.