(untitled) (KIUT Publication, 2025)
Maqola, imkoniyati cheklangan shaxslar uchun yollardan foydalanish tamoyillari va arxitektura dizaynining ahamiyatini tahlil etadi. Arxitektura va shahar infratuzilmasi, imkoniyati cheklangan shaxslar uchun qulay va xavfsiz muhit yaratishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada, bu tamoyillarni amalga oshirishda yuzaga keladigan muammolar va ularning yechimlari, shuningdek, O‘zbekiston sharoitidagi mavjud texnik va normativ kamchiliklar o‘rganiladi.