(untitled) (KIUT Publication, 2025)
Ushbu maqolada quyosh hovuzlarining atrof-muhit uchun foydalari va barqaror energetikadagi roli tahlil qilinadi. Quyosh hovuzlari an’anaviy fosil yoqilg‘i manbalariga nisbatan qanday ekologik afzalliklarga ega ekani asoslanadi: ularning ekspluatatsiyasi natijasida issiqlik va elektr energiyasi hosil qilishda havoga deyarli zararli moddalar chiqarilmasligi, atmosferaga CO₂ va boshqa issiqxona gazlari ajralishini kamaytirishi ko‘rsatiladi