(untitled) (KIUT Publication, 2025)
Zamonaviy arxitektura tobora ko‘proq energiya sarfini kamaytirish va atrof-muhitga ta’sirni minimallashtirishga yo‘naltirilgan yechimlarga murojaat qilmoqda. Shunday yechimlardan biri — bu yerosti binolari bo‘lib, joylashuvi tufayli energiya samцaradorligi sohasida bir qator afzalliklarga ega. Tuproqning doimiy harorati, tashqi iqlim omillaridan himoya va tabiiy landshaftga uyg‘unlashish imkoniyati yerosti arxitekturasini barqaror qurilishning istiqbolli yo‘nalishiga aylantiradi.